Vandaag konden we uiteindelijk naar Brussel! In de voormiddag zochten we met behulp van een Brussels-zak-boekje onze weg. We kwamen langs de Kunstberg, zagen het Koninklijk Paleis en stapten naar het Justitiepaleis. Van daar konden we het Atomium in de verte zien!

We namen de glazen lift naar beneden en belandden in de volkswijk de Marollen. Onderweg legden we interviews af met mensen, we stelden vragen, zelfs in het Frans en Engels!

’s Middags genoten we van frietjes in één van de oudste cafeetjes in Brussel: het Goudblommeke in papier.

Daarna ontmoetten we de toffe kleuters van juf Veerle van een Brussels schooltje ‘Sint-Joris’. We stapten elk met één of zelfs twee (!) kleuters aan onze hand naar Manneke Pis en de Grote markt. We zochten samen naar de foto’s van bekende gebouwen. We eindigen aan de grote witte smurf en de kleuters brachten ons naar het station!

Het was een super toffe dag die we ons nog lang zullen herinneren ! 🙂