Het poolijs op de Noord- en Zuidpool smelt aanzienlijk door de menselijke activiteit. Daardoor functioneert de ‘airco’ van onze planeet minder goed, warmt het klimaat op en kan de zeespiegel ook bij ons stijgen.

Maar, we kunnen hier nog iets aan doen! Wij zijn een MOS-school en wij roepen iedereen op om nationaal en internationaal samen te werken.

Vandaag zetten we alvast onze verwarming wat lager en riepen we iedereen op om z’n dikke trui (of dikke truien, broeken, sokken, jassen, sjaals, mutsen, oorwarmers …) uit de kast te halen. Er was een prijs beloofd aan de klas met de meeste kledingstukken…

We dansten samen de pinguïndans, onder het motto ‘Hou het poolijs koel!’. Nadien werd de winnende klasgroep bekendgemaakt… het werden DE DOLFIJNEN, met gemiddeld 16 (!) kledingstukken per persoon. Daarna kon iedereen zich nog uitleven op de klimaatfuif.